L'ETB Menorca participarem a la Fira d'Ensenyents Superiors que tindrà lloc els dies 14 i 15 d'octubre. Veniu i us informarem de tota l'oferta formativa que tenim. Us hi esperem!!

Fira d'Ensenyaments Superiors

En marxa amb la III Fira d'ensenyaments Superior de Menorca!

Alumnes del curs Operacions Bàsiques de Càtering, durant una de les classes impartides pel professor José Pérez, a l'Hotel Agamenón d'Es Castell, des d'on es poden apreciar les espectaculars vistes al Port de Maó.

      

Els alumnes de 2n de MIT, varen anar ahir a l'Hotel Agamenón per a realitzar les pràctiques de l'assignatura Food & Beverage, impartida per la professora Susana Burgos. Les activitats dutes a terme varen ser: muntatges de taules (aprenent des de com es col·loquen unes estovalles, fins a l'últim pas que cal donar), presa de comanda i han estat aprenent com fer una "muletilla" i com s'han d'agafar les copes i altres, i repassar els coberts.

         

   

El passat dilluns, els alumnes de 2n MIT vàren fer una visita a les Bodegues de Binitord, acompanyats per na Clara Salord, qui els va explicar la historia de la vinya, la creació i cura de la Bodega, el procés de fabricació del vi i les seves característiques, i finalment es va fer una cata seguint les instruccions sobre el procediment formal de servir el vi i tastar-lo.

Des de l'ETB volem agrair a les Bodegues de Binitord i a na Clara la seva col·laboració en la formació dels nostres alumnes.




Aquest matí els alumnes del curs d'Operacions Bàsiques de Càtering (SOIB) han visitat les instal·lacions de l'empresa S'Algar Càtering Menorca acompanyats per la professora Susana Burgos.
El passat dilluns 16 de gener, els alumnes de 2n MIT, acompanyats per la professora Susana Burgos, varen realitzar les pràctiques de l'assignatura Food & Beverage a l'Hotel Agamenón. Pràctiques sobre el servei de cafè i les diferents tècniques, com preparar un còctel i l'elaboració de diferents Sandwichs, elaborant ells mateixos els canapès i tapes.

    

Ayer, los alumnos del curso de Operaciones Básicas de Restaurante y Bar visitaron las Bodegas de Binifadet junto con la profesora Susana Burgos Pereira. Durante visita, vieron todo el proceso de elaboración del vino, desde la plantación de la vid hasta el embotellado. Desde la ETB, agradecer a Luis Anglés la atención que nos prestó, sus explicaciones y la visita guiada por las instalaciones.

    

El passat 21 de febrer, dimarts, els alumnes del curs Coneix Menorca de l'ETB, van fer una sortida a Cala Morell dirigida per la nostra professora Anna Pascual, qui els va fer una visita guiada al Castellet, per la Urbanització, la Platja i les Coves o Necròpolis de Cala Morell.

Divendres passat, els alumnes de 1r EGT van visitar l'Oficina de Turisme de Ciutadella acompanyats per la nostra professora d'Informació Turística, Anna Pascual.

Allà, els va atendre la tècnica responsable de la Informació Turística de l'Ajuntament de Ciutadella, na Soledad Navarro, qui els va acompanyar durant la visita i els va explicar el funcionament de l'Oficina.

La sortida forma part d'una de les activitats de l'assignatura en quant a la Gestió de la Informació en una... Oficina de Turisme.

Des de l'ETB volem agraïr a na Soledad l'atenció prestada al nostres alumnes i la seva amabilitat i col·laboració.

         

El pasado 24 de febrero, los alumnos del curso Operaciones Básicas de Restaurante y Bar, junto con la profesora Susana Burgos Pereira, visitaron la fabrica de gin XORIGUER, en el puerto de Mahón, para ver in situ la destilación del gin y todo su proceso de elaboración.

¡Los alumnos salieron encantados con la visita!

Desde la ETB, agradecer a los trabajadores de la fábrica la atención prestada y su colaboración para guiarnos en la visita e incluso hacer alguna demostración.

     

Divendres passat, els alumnes de 1r EGT varen realitzar una sortida pel municipi d'Es Mercadal, com a part de l'assignatura d'Informació Turística, acompanyats per la professora Anna Pasqual. Els alumnes varen visitar el Centre d'Artesania de Menorca, de la mà de la Regidora de Fires i Mercats, na Regina Sintes i en Joaquim Salort, responsable del Centre i qui els va guiar durant la visita. Després, van anar Molí d'en Biel i a l'Aljub d'en Kane.
Des de l'ETB, agrair a na Regina i en Joaquim l'atenció prestada als nostres alumnes i les explicacions que els van oferir.

      
Els alumnes del curs d'Anglès A1 del SOIB de l'Hotel Agamenón el seu darrer dia de classe, juntament amb la professora Magda Camps.

Els alumnes del curs Coneix Menorca, durant la visita a Torretrencada i la Naveta d'es Tudons, acompanyats per la professora Anna Pasqual, qui els va guiar i explicar totes les qüestions referents a cadascun d'aquests dos llocs històrics de Ciutadella.

   

Pati de Ca'l Bisbe. Alumnes de 1r EGT durant la ruta cultural per la Ciutadella Antiga, acompanyats per la professora Anna Pascual i dins el marc de l'assignatura d'Informació Turística.

Aprofitant que aquest cap de setmana es celebra la II Fira de Turisme a Alaior, els nostres alumnes de 1r EGT i la professora Anna Pascual d'Informació Turística, han realitzat una ruta pel centre d'Alaior, acompanyats per l'historiador Miquel Àngel Marqués qui els explicat curiossitats del poble fins arribar a la Fira. També ha merescut una visita l'Ajuntament d'Alaior, i els ha atès la Regidora de Cultura, Isabel Rodríguez.

Des de l'ETB volem agraïr a Miquel Àngel Marqués i a na Isabel Rodríguez la bona atenció prestada als nostres alumnes.

    

Avui ha finalitzat el curs de Gobernantes i Cambreres de Pisos que s'ha impartit a l'ETB Menorca aquesta darrera setmana.

Ha estat tot un èxit!!!!

Agraïr a la professora Sonia Rodríguez l'atenció prestada a les alumnes i els nous coneixement que els ha aportat!

El nostre alumne de 2n MIT, Àlex Hidalgo com a representant de Menorca a l'estand de la Fira B Travel de Barcelona durant els dies 21 i 23 d'abril, donant informació turística de Menorca.

Bona feina Àlex!!!

Ahir va finalitzar el curs de Ciutadella d'Anglès B2 del SOIB! Els alumnes i la professora molt contents!

La nostra alumna Angie Vélez, de 2n MIT al capdavant de l'estand de Menorca a la Fira EXPOVACACIONES BILBAO oferint tota la informació de la nostra illa al públic interessat. Tot un èxit!!!

El passat divendres, els nostres alumnes de 1r EGT, es varen presentar davant un Tribunal com a prova final de curs de l'assignatura d'Informació Turística.

El Tribunal, format per membres de l'Ajuntament de Ciutadella i de l'Ajuntament de Sant Lluís varen col·laborar posant a prova els coneixements adquirits pels alumnes com a possibles Informadors Turístics. Va ser un èxit! Agrair a les dues entitats i a la provessora Anna Pascual la seva col·laboració any rere any.

Des de l'ETB, aprofitem per agrair als Ajuntaments de Menorca la seva col·laboració en cobrir places d'Informadors Turístics amb els nostres alumnes!

      
 

Benvinguts/des a aquest nou curs academic que iniciarem el proper 2 d'octubre!!

Des de l'ETB us recordem que el termini de matrícula pels estudis d'Especialista en Gestió Turística i estudis oficials de Formació Professional finalitza el 15 de setembre.


Animau-vos!!!


Properament us oferirem tota la formació prevista en idiomes, cursos d'especialització i carnets oficials.

A l'ETB estem preparant amb il·lusió l'inici del nou curs 2017/18! Us deixem aquí algunes fotografies de les nostres instal·lacions.

                   
En marxa amb la IV Fira d'Ensenyaments Superiors de Menorca!

 
Fa unes setmanes que a l'ETB Menorca hem iniciat, com cada any, els estudis d'Especialista en Gestió Turística d'aquest nou curs 2017/18. Aquí us deixem algunes fotografies dels nostres alumnes. Iniciem el curs amb il·lusió!!

El pasado viernes 27 de octubre, los alumnos de 1º EGT y dentro de la asignatura de Técnicas de Recepción visitaron el Hotel Port Ciutadella **** Sup, perteneciente al grupo hotelero menorquín Set Hotels, primera empresa de capital menorquín con más plazas hoteleras en la isla.

La  directora, Ave Cardona, ex alumna de la Escuela de Turismo, nos acompañó durante la visita y nos explicó las particularidades del hotel así como su funcioniento. La jefa de Recepción, Melanie Vera y también ex alumna,  nos comentó entre otras cosas, las tareas que se llevan a cabo durante los diferentes turnos. Los alumnes pudieron relacionar los nuevos conceptes turísticos aprendidos en la asignatura con las explicaciones aportadas por la directora y la jefa de recepción.

Desde la Escuela de Turismo, agradecerles su disponibilidad, amabilidad y colaboración en la formación de los alumnos, en una visita muy provechosa para ellos.



Ayer, los alumnos de 1º EGT y dentro de la asignatura de Técnicas de Recepción, visitaron el Hotel de Interior "Tres Sants" de Ciutadella, situado en el centro histórico del municipio.
 
José Carretero y su mujer Espe Fullana, ex alumna de la ETB, gestionan el pequeño hotel de 8 habitaciones, todas diferentes y decoradas con todo detalle. José, nos explicó cómo funciona el hotel, desde la promoción, la venta de habitaciones, y como cuidan hasta el más mínimo detalle para lograr que la estància del cliente sea una experiencia para todos los sentidos.
 
Los alumnos disfrutaron de la visita y de las explicaciones recibidas, de las impresionantes vistas desde la azotea del edificio, y pudieron comprobar de primera mano las particularidades de funcionamiento de un hotel de pequeñas dimensiones.
 
Desde la Escuela de Turismo agradecerles el tiempo dedicado en la visita y desearles mucho éxito!



 
Nuestros alumnos de 2º EGT, Albert Cardona y Esteve Moll, informadores en el stand de Menorca en FITUR 2018. ¡Muy bien chicos!

Dimecres, els alumnes de 2n EGT, com a part de l'assignatura Food & Beverage i amb la professors Susana Burgos, varen fer una visita a les Bodegues de Binitord, acompanyats per na Clara Salord, qui els va explicar la historia de la vinya, la creació i cura de la Bodega, el procés de fabricació del vi i les seves característiques, i finalment es va fer una cata seguint les instruccions sobre el procediment formal de servir el vi i tastar-lo.
Des de l'ETB volem agrair a les Bodegues de Binitord i a na Clara la seva col·laboració en la formació dels nostres alumnes.

Los alumnos de 2º EGT,  visitaron las instalaciones del Hotel Agamenón, junto con la profesora Susana Burgos Pereira, de Food & Beverage. Aprovecharon para poner en práctica los conocimientos adquiridos sobre el montaje de una mesa, servicio de bandeja, servicio de platos y servicio de café. Aquí los podéis ver en ¡¡plena práctica!!!

 
¡Corte de Jamón! Los alumnos de los cursos de Servicio de Restaurante y Operaciones Básicas de Catering, junto con la profesora Susana Burgos Pereira, tuvieron el placer de disfruta de una Máster Class del Corte de Jamón, impartida por Antonio López de Sibaritas Delicatessen. Ofreció a los alumnos una charla sobre el "cerdo", la importancia de la alimentación y de su crecimiento para dar buenos productos. Además, hizo una iniciación al corte de jamón, donde todos los alumnos pudieron poner en práctica las nociones que allí aprendieron. Desde la ETB, agradecer a Antonio su colaboración en la formación de nuestros futuros profesionales del sector.


 

 
El pasado viernes los alumnos de 1º EGT visitaron la Oficina de Información Turística de Ciutadella, junto con el profesor Javier García, de la asignatura Información Turística.

La responsable de la oficina, Laura Santiago, nos acogió y explicó el funcionamiento de la oficina y además, aprovechó la ocasión para simular con los alumnos situaciones propias del puesto de trabajo de informador/a turístico/a.

¡Muchas gracias Laura por el tiempo que nos dedicaste y por tu profesionalidad!


On Thursday 15th February,  the B1 and B2 English groups from Es Castell visited the Gin Xoriguer Factory in Mahon. On our guided tour, we learnt about the history of Gin and saw how the famous Xoriguer Gin is made, aswell as having the opportunity to sample the gin with various different liqueurs. We all agreed afterwards that it was really interesting and we enjoyed our visit immensely.

El passat dimecres 28 de febrer ens va visitar n'Emília Suárez Faner, del Centre Municipal Universitari de Ciutadella per fer una xerrada als nostres alumnes d'EGT sobre les proves d'accés a Graus Superiors. Moltes gràcies Emília!



El pasado viernes 9 de marzo los alumnos de 1º EGT realizaron una visita a las Pedreres de s’Hostal junto con el profesor de Información Turística, Javier García. A la gran mayoría les sorprendió lo que este gran agujero en la roca escondía: varios laberintos son los que dan forma este singular espacio.
Pudimos comprobar cómo pequeños microclimas ofrecen una gran variedad de vegetación que lo envuelve todo. Como pequeños y diversos fósiles en sus paredes dan testimonio del paso del tiempo y como la mano del hombre junto con la naturaleza han cambiado totalmente el paisaje de este lugar.

Desde la ETB, queremos agradecer a la Fundación Líthica todas las facilidades que nos han ofrecido.


    
Mittwoch am 14. März um 10.00h
Organisiert von: Chantal Oliver.
Präsentation und Gespräch zum Thema: Traditionen und Gewohnheiten Deutschlands.

Ayer, miércoles 14 de marzo, nuestra profesora de Alemán, Chantal Oliver, ofreció a todos nuestros alumnos de los grupos de alemán una charla sobre el tema "Tradiciones y costumbres en Alemania".

 
Bon viatge!!!!

Alguns dels nostres alumnes de 1r EGT, de camí cap a Mallorca de viatge d'Estudis per a conèixer la ciutat de Palma i realitzar tot un seguit d'activitats organitzades i relacionades amb l'àmbit turístic. Apendran i s'ho passaran de dalt de tot!

Què vagi molt bé!

En Carlos Allès i na Sandra Linares, alumnes de 2n EGT, van estar al capdavant de l'estand de Menorca a la Fira ITB de Berlín, acompanyats també pels representants de les Institucions de Menorca i de les Illes Balears.

Molt bona feina Carlos i Sandra!


  

Saint Patrick’s Day is celebrated on the 17th March. We at the ETB celebrated it last Friday 16th. We dressed up in green costumes, played a quiz game about Ireland’s culture and history and sang Irish songs. Thanks Elena for organising such an interesting and enjoyable afternoon and thanks Borja for your beautiful performance.

El 17 de març se celebra cada any el Dia de Sant Patrici, patró d’Irlanda. A l’ETB el vàrem celebrar divendres 16: en vàrem disfressar de verd irlandès, vàrem fer un joc de preguntes sobre la cultura i la història d’Irlanda i vàrem cantar cançons irlandeses. Gràcies a la professora Elena per haver organitzat una jornada tan amena i divertida i gràcies a en Borja, alumne de C1 per la seva actuació.



     

Un èxit la I Fira de l'Ocupació de l'ETB Menorca!

Enhorabona a tots els alumnes per la seva participació i empenta per a la recerca de feina. Gràcies a totes les empreses per la seva disposició i participació en el desenvolupament de l'activitat.

Ara ... a firmar contractes!!

 

 

 

 

Els alumnes d'EGT el divendres passat van fer un itinerari turístic pel centre de Maó, de la mà del professor d'Informació Turística, Javier Pons, i la professora d'Alemany, Giselle Boglioli.

Durant l'itinerari van visitar el "Boutique Hotel Jardí de ses Bruixes", acompanyats per la directora Anja Rodrigo, ex-alumna de l'Escola de Turisme. Volem agrair l'atenció rebuda i la seva col·laboració en la formació dels nostres alumnes.

Els alumnes d'EGT el divendres passat van fer un itinerari turístic pel centre de Maó, de la mà del professor d'Informació Turística, Javier Pons, i la professora d'Alemany, Giselle Boglioli.

Durant l'itinerari van visitar el "Boutique Hotel Jardí de ses Bruixes", acompanyats per la directora Anja Rodrigo, ex-alumna de l'Escola de Turisme. Volem agrair l'atenció rebuda i la seva col·laboració en la formació dels nostres alumnes.

 

 
Giovedì 26 aprile ore 10.00. Laboratorio di cucina italiana: “I segreti del Tiramisù”. Organizza Michela Sappa. Els alumnes de 1r EGT preparant el Tiramisú a partir de les instruccions rebudes en italià per part de la professora. Un èxit!!

El pasado viernes 18 de mayo, los alumnos de 1º EGT junto con el profesor Javier García, de Información Turística, fuimos a visitar el Museo Municipal de Ciutadella. Pere Arnau, espeleólogo responsable de los hallazgos arqueológicos más importantes de los últimos años en Menorca, nos hizo una interesante introducción del Bastión de Sa Font y del contenido de éste. Desde la ETB, ¡muchas gracias Pere por la atención recibida y por el tiempo que nos dedicaste!

Dissabte passat va finalitzar el curs de Novetats Tècniques del Departament de Pisos, aquí teniu una foto de les alumnes, molt contentes!!

El divendres 25 de maig, els nostres alumnes de 1r EGT, es varen presentar davant un Tribunal com a prova final de curs de l'assignatura d'Informació Turística.

El Tribunal, format per membres de l'Ajuntament de Ciutadella i de l'Ajuntament de Sant Lluís varen col·laborar posant a prova els coneixements adquirits pels alumnes com a possibles Informadors Turístics. Va ser un èxit! Agrair a les dues entitats i al professor Javier García la seva col·laboració any rere any.

Des de l'ETB, aprofitem per agrair als Ajuntaments de Menorca la seva col·laboració en cobrir places d'Informadors Turístics amb els nostres alumnes!

Benvinguts/des a aquest nou curs academic que iniciarem el proper 1 d'octubre!!

Des de l'ETB us recordem que el termini de matrícula pels estudis d'Especialista en Gestió Turística i estudis oficials de Formació Professional finalitza el 27 de setembre.


Animau-vos!!!


Properament us oferirem tota la formació prevista en idiomes, cursos d'especialització i carnets oficials.

L'ETB Menorca participarem a la Fira d'Ensenyaments Superiors que tindrà lloc els dies 19 i 20 d'octubre. Veniu i us informarem de tota l'oferta formativa que tenim. Us hi esperem!!



Alumnes d'EGT han col·laborat en l'organització de la 13a Volta a Menorca BTT (11 al 14 d'octubre) mitjançant conveni signat entre la Penya Ciclista Ciutadella i l'ETB Menorca. Aquí els teniu!

Avui, s'ha signat el Conveni de Col·laboració entre la Fundació Foment del Turisme de Menorca i l'Escola de Turisme de Balears - Menorca, per a la formació dels alumnes i l'assistència a les Fires Internacionals en qualitat d'informadors turístics!


Vam rebre amb molta il·lusió el premi Onda Cero que sentim com a reconeixement als 50 anys que du l'ETB apostant per la formació i professionalització del sector turístic a Menorca. Volem compartir aquest reconeixement amb tots els que durant aquests anys heu fet possible la continuïtat de l'Escola de Turisme a Menorca, l'entusiasme i professionalitat dels professors, personal d'administració i serveis, empreses del sector el nostre principal estaló, i, molt, molt especialment a tots els alumnes que han confiat amb l'Escola per la seva formació.

 

 
El passat dilluns 19 de novembre, els alumnes de 2n EGT, acompanyats per la professora Susana Burgos, varen realitzar les pràctiques de l'assignatura Food & Beverage a l'Hotel Agamenón, posant en pràctica els coneixements adquirits sobre el servei de cafè, anotacions de comanda y el servei de plats a taula.

 
PRIMERS AUXILIS és el curs bàsic que van fer el passat dijous els nostres alumnes d'EGT, futurs professionals del sector turístic!! El suport vital bàsic, els primers auxilis i la reanimació cardiopulmonar bàsica varen ser els temes que es van tractar a nivell teòric i pràctic.


 
¡Visita que les encantó!

Los alumnos del curso del SOIB Serv. de Bar/Cafetería, junto con la Profesora Susana Burgos, estuvieron visitando las instalaciones de la destilería de Gin Xoriguer. Comprobaron el proceso de destilación del gin y se les explicó la historia de esta ginebra.

Desde la ETB, agradecer a los trabajadores de la fábrica la atención prestada y su colaboración para guiarnos en la visita.

Los alumnos del curso de Bar/Cafetería del SOIB, junto con la profesora Susana Burgos, ponen en práctica los conocimientos adquiridos para cumplir en un futuro próximo con sus puestos de trabajo. Las tareas son el manejo de bandeja, la toma de comanda y elaboraciones de café. ¡Buen trabajo chic@s!

Arriba el Nadal a l'ETB Menorca!!! I ho celebrem amb un berenar conjunt! Aquí us deixem unes quantes fotos!!







La Escuela de Turismo ha contado con la colaboración de Loren Pons, gerente de la agencia de viajes receptiva Jumbo Tours y delegado de AVIBA en Menorca, quien ha compartido con nuestros alumnos las perspectivas para la temporada 2019. Ha hecho un repaso exhaustivo y muy real de los factores que inciden en cada temporada,  a los que este año se suma la incertidumbre por las consecuencias del Brexit, que por el momento está ralentizando las reservas. Una exposición realmente interesante que ha sido complementada por numerosas intervenciones de los alumnos y profesores del centro.


Ha finalitzat amb èxit el curs de CONEIX MENORCA 2019, impartit a l'ETB Menorca del 4 al 13 de febrer i les alumnes han rebut el diploma acreditatiu de la formació. Al llarg del curs han pogut conèixer els principals atractius de l'Illa de Menorca amb la finalitat de consolidar uns coneixements que serveixin per respondre a preguntes i inquietuds dels clients/turistes.

Final de curs i dia d'examen oficial d'alemany del Goethe Institut. Els alumnes del curs del SOIB d'alemany A1 mentre esperaven per entrar a les aules i examinar-se!

Un año más, los alumnos de 1º EGT visitaron la Oficina de Información Turística de Ciutadella, junto con el profesor Javier García, de la asignatura Información Turística.

La responsable de la oficina, Laura Santiago, nos acogió y explicó el funcionamiento de la oficina y además, aprovechó la ocasión para simular con los alumnos situaciones propias del puesto de trabajo de informador/a turístico/a.

Agradecer a Laura el tiempo dedicado y la profesionalidad con la que lo ha hecho.





 

Ahir els nostres alumnes del CP de Serveis de Bar/Cafeteria - SOIB, van visitar les instal·lacions del Càtering Social de Ciutadella. Des de l'ETB volem agraïr a tot l'equip del Càtering Social l'atenció rebuda.

Today we celebrated Saint Patrick’s day in ETB. Our Irish teacher Graham gave a presentation about Ireland and then the students did a Kahoot quiz and won well-deserved Guinness cakes. They also had the opportunity to practise some Irish Gaelic and listen to traditional music. Thanks for taking part in it, or as they say in Ireland Go raibh maith agat!

Na Teresa Marie Matínez, alumna de 2n EGT, va estar al capdavant de l'estand de Menorca a la Fira ITB de Berlín, acompanyada també pels representants de les Institucions de Menorca i de les Illes Balears.

Molt bona feina Teresa!

El pasado miércoles, Sara Sanchis, presidenta de la Asociación de Sumelieres de Baleares de Menorca, ha ofrecido una introducción al mundo del vino y a la cata a los alumnos del curso SOIB Serv. de Bar/cafetería, pasando por el servicio de la sala, uno de los puntos más importantes para poder ofrecer una experiencia satisfactoria a cualquier cliente.

La Asociación nació en el mes de enero con la finalidad de ayudar a profesionalizar las salas de los restaurantes de la isla y fomentar las actividades alrededor del mundo del vino. ¡Tras el éxito de las primeras actividades nos complace poder colaborar con la ETB!


Gli alumni di 1º EGT preparano il tiramisù. Buonissimo!

Els alumnes del curs SOIB d'Alemany A2 i la seva professora abans de fer l'examen.

Molta sort!!

Els alumnes de 2n d'EGT hem visitat l'aeroport de Menorca de la mà d'Aviapartner, amb qui hem viscut l'experiència del handling a peu d'un Airbus 319 d'Easyjet.
Al llarg de l'escala hem tingut ocasió de demostrar tot el que hem après en les darreres setmanes, i al final, l'alumne que ha encertat el nombre més gran de preguntes del Quiz ha pogut acompanyar a la coordinadora del vol, durant la maniobra de pushback. Una passada!

Agraïm el temps que ens ha dedicat Richard Herrero, Cap d'Escala d'Aviapartner Menorca, que ens ha acompanyat durant la visita, intentant traslladar la seva il·lusió i passió per la feina, especialment a les noves generacions.




Visita al Museu de Menorca, a Ca n'Oliver i itinerari turístic pel centre de Maó! Els alumnes de 1r EGT, acompanyats pel professor d'Informació Turística.

Los alumnos de Información Turística de 1ºEGT, estos días han realizado varias salidas junto con el profesor Javier García, para apreciar in situ lugares de interés turístico como los patios de Can Salort y Can Saura. Queremos agradecer a D. Carlos Salort, Conde de Torresaura, su amabilidad al permitirnos visitar su casa e igualmente a Maria Àngeles Masanet que nos acompañó durante todo el recorrido. Además, lugares como Líthica, Canteras de s'Hostal y Montefí también han sido visitados.





Adrià Marqués, alumne de 2n EGT a la Fira Expovacaciones de Bilbao que es va celebrar els dies 10 a 12 de maig. Molt bona feina Adrià!




Avui hem iniciat amb molta il·lusió aquest nou curs d'EGT 2019-20! Molta sort a tots i benvinguts!!!

L'ETB participarem a la Fira d'Ensenyaments Superiors que tindrà lloc els dies 18 i 19 d'octubre 2019. Veniu i us informarem de tota l'oferta formativa que tenim. Us hi esperem!!


Com cada any, els alumnes d'EGT han col·laborat en l'organització de la 14a Volta a Menorca BTT (11 al 13 d'octubre) mitjançant conveni signat entre la Penya Ciclista Ciutadella i l'ETB Menorca. Aquí els teniu! Bona feina!

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la Fira d'Ensenyaments Superiors i l'ETB hem participat com cada any, amb el nostre stand d'informació! Un èxit!

Na Vanesa Juanico, alumna de 2n EGT a la Fira WTM de Londres, una gran experiència!



Des de fa uns mesos Menorca està treballant en la candidatura a MENORCA REGIÓ EUROPEA DE GASTRONOMIA, títol concedit per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (www.igcat.org). Tal postulació arreplega un grup motor que inclou quatre branques —la pública, la privada, l'associativa i l'acadèmica—.

L'ETB és un dels Stakeholders que formen part del motor impulsor d'aquest Projecte. El passat mes de novembre Menorca va rebre visita del jurat de la Candidatura Menorca Territori Gastronòmic, que, entre altres centres i institucions, van visitar les instal·lacions de l'ETB i van conèixer les acciones formatives, alumnat i empresaris del sector.
Després de l'èxit obtingut després de la visita del Jurat, ens alegra comunicar que Menorca ha aconseguit la distinció Regió Gastronòmica Europea i ens preparam ara pel lliurament del premi que es farà en dates properes
.



Durante la visita del jurado de la Candidatura Menorca Territori Gastronómico, l'ETB i Jacinta Dalton, Jefe de estudios del área de turismo de Galway International Hotel School, acordaron establecer líneas de actuación conjunta que faciliten el contacto entre los alumnos de ambos centros. Entre las actividades propuestas figuran conferencias online y programas de intercambio de estudiantes. ¡Una gran oportunidad!

Els alumnes de 2n EGT, com a part de l'assignatura Food & Beverage i amb la professors Susana Burgos, varen fer una visita a les Bodegues de Binitord, acompanyats per na Clara Salord, qui els va explicar la historia de la vinya, la creació i cura de la Bodega, el procés de fabricació del vi i les seves característiques, i finalment es va fer una cata seguint les instruccions sobre el procediment formal de servir el vi i tastar-lo.

Des de l'ETB volem agrair a les Bodegues de Binitord i a na Clara la seva col·laboració en la formació dels nostres alumnes.

Els alumnes d'Anglès C1 del curs del SOIB, acompanyats per la professora Manda de Sylva,  han fet una visita guiada en anglès a Cala Morell, on se'ls ha explicat la geologia i la formació de l'illa, la necròpolis i el poblat/assentament pretalaiòtic del Coll de Cala Morell. Aquí teniu algunes fotos!


El passat dimecres a l'Escola de Turisme de Balears ens ha vingut a fer una xerrada en Victor Mayans, Director de Marketing de l'Artiem. Tot un luxe!

Als alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Màrqueting i Publicitat ens ha semblat molt interessant i aprofitós. Ens ha parlat sobre el marketing convencional i ens ha donat idees innovadores per aplicar en un futur. Ha estat una xerrada molt enfocada en el marketing dins el sector turístic que és el que predomina a Menorca. Esperem seguir en contacte amb ell en un futur.

Aquí els teniu! Victor Mayans i alguns dels alumnes de CFGS de Màrqueting i Publicitat a l’Escola de Turisme.

Con el fin de dar a conocer todas las posibles opciones laborales dentro del sector turístico, la semana pasada, los alumnos de EGT participaron en una charla sobre animación turística a cargo de Borja Rojo, ex alumno de EGT y profesional de animación en alojamientos turísticos.

Una conferencia muy interesante y amena en la que se dio una visión general de lo que era el perfil y trabajo de un animador turístico, desmitificando muchas ideas sobre esta ocupación y viendo las ventajas e inconvenientes de la profesión. Siempre con un balance positivo para personas con energía, facilidad de trato con el cliente y mucha paciencia!

 

L'alumnat de Disseny i elaboració de material de comunicació, del CFGS Marketing i Publicitat de l'ETB, acompanyats pel professor Ignasi Pons, ha visitat #LOAC per conèixer de primera mà com es gestiona i quines estratègies utilitzen per aportar valor a la "marca Alaior" des de l'art i la cultura. Agrair l'atenció rebuda a na Marta de Olives, assistent d'Alcaldia i responsable de comunicació de l'Ajuntament d'Alaior.

   

Los alumnos de 2º EGT, han podido disfrutar esta mañana de una degustación de quesos a cargo del Consejo Regulador de la D.O.P Mahón-Menorca. Diferentes quesos menorquines, identificar sus aromas, sabores… En definitiva, conocer el producto local en toda su amplitud y poder promocionar Menorca en todos sus aspectos.

   
Ayer nos visitó virtualmente Miguel Huesa, técnico en Marketing y Comunicación de la Fundación Fomento del Turismo de Menorca.
Tras presentar la Fundación, que tiene por objeto promover desarrollo turístico de Menorca, nos habló la proclamación de Menorca como Región Europea de Gastronomía 2022 por el Instituto Internacional de la Gastronomía, la Cultura, las Artes y el Turismo (IGCAT). En la misma reunión se asentaron las bases para la organización del viaje que los alumnos de la ETB realizarán a la región gastronómica Galway, Irlanda.

 

Juana García, comercial de Onda Cero Menorca ha visitado nuestra escuela para explicarnos el funcionamiento de la radio, su evaluación y adaptación a la digitalización actual.

Ha destacado la credibilidad del medio y la adaptabilidad del mismo a los tiempos actuales, además nos ha explicado las diferentes fórmulas de comercialización existentes.

¡Ha resultado una ponencia muy interesante!

 

La semana pasada, tuvimos la suerte de contar con @martaperezfotografia que nos habló de la importancia de crear una marca desde el inicio; construyendo, gestionando y mejorando los medios de comunicación online de las marcas. Gracias @martaperezfotografia, esperamos verte en el camino profesional de los alumnos.



 
Ayer, Santi de Acústic Menorca acompañó en clase a los alumnos de Marketing y Publicidad, y les habló de la logística y los protocolos que siguen en la organización de eventos. ¡Muchas gracias por la visita!

  

'VISITA OFICINA D'INFORMACIÓ TURÍSTICA I CASC ANTIC DE CIUTADELLA'

Primera visita per a conèixer el funcionament d'una oficina d'informació turística, en aquest cas la situada a Ciutadella, de la mà de la seva responsable Laura Santiago, a qui hem d'agrair les seves explicacions i aportacions, a més de la col·laboració amb l'Escola de Turisme.

Després vam fer un 'viatge al passat' amb diferents aturades per tot el 
casc antic de Ciutadella per a conèixer tota mena de curiositats i anècdotes de la història antiga visitant els punts i carrers principals amb una aturada molt especial a la Catedral de Menorca.

La visita a la Basílica Menor de Santa Maria va ser conduïda pel 
Rector de la Diòcesi Josep Manguán qui ens va explicar, en un primer moment, el sentit i la configuració arquitectònica del principal temple de l'illa de forma desinteressada. Per a després acompanyar-nos a la cripta dels bisbes, on els alumnes van aprendre tota mena de detalls sobre els antics processos funeraris de l'època. També vam poder gaudir de les vistes que hi ha des de la part alta de l'edifici. Finalment, els estudiants van descobrir amb una visita 'exprés', entre altres coses, el museu de la Sagristia dels Canonges situada darrere l'altar major i connectada amb el Palau Episcopal.

Moltes gràcies!

  


La semana pasada, los alumnos de FP M&P tuvimos el placer de contar con Juanlu Rojano para hablarnos sobre la importancia de una buena edición fotográfica para las futuras campañas de marketing de nuestros alumnos.

¡Gracias Juanlu Rojano por darnos un poquito de tu conocimiento!

Aquesta setmana els alumnes d'FP Màrqueting i Publicitat hem visitat es Diari Menorca @menorca.info on hem pogut conèixer tot el procés de creació del diari, visitar la rotativa i aprofundir en l’oferta publicitària del mitjà (format paper i format digital).

Moltes gràcies pel vostre temps i disposició! Ha estat una visita molt interessant!

  
 

Agraïr a Joaquin Pons Machado, tècnic encarregat de la gestió de la Candidatura de la Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial per la UNESCO, les seves interessants explicacions sobre el punt en què es troba el procés i també, per altra banda, ens ha fet saber de la creació d'una nova agència específica per a la gestió dels monuments talaiòtics de l'illa en un futur.

El pasado viernes los alumnos de 1º EGT fuimos a Maó a visitar la Oficina de Información Turística y realizar una Gimkana en la que debíamos investigar aspectos sobre los principales puntos de interés de la ciudad. Para finalizar la mañana, visitamos el Museo de Menorca. Allí pudimos ver de primera mano como se realizan los trabajos de conservación y restauración, conocer su laboratorio y descubrir alguna de sus mejores piezas celosamente custodiadas. ¡Agradecer a todos la atención recibida!


 

El passat divendres, els alumnes de 1r EGT van visitar el Centre de Geologia de Menorca de la mà d'Agustí Rodríguez, geòleg responsable del centre. Des de l'ETB, agrair-li l'atenció rebuda, va ser molt interessant!



Seguidament, van visitar el Centre Artesanal de Mercadal, on Quim Salort, tècnic de la FFTM i responsable del centre ens va fer una visita guiada. Agrair-li la seva col·laboració.

La setmana passada els alumnes d'EGT van acabar les classes i finalitzaren amb un dinar per despedir aquest curs 2021/22. Molt bon estiu a tots/es i als professors!