Receptes de cuina de la Dolorss Mateu

El confitat de carn de porc era una manera tradicional de la meva zona (i suposo que en altres també) per poder tenir reserves durant la resta de l'any.
S'habituava fer la matança en els mesos de fred, desembre i gener. A causa de que no existien els avenços de conservació actuals se solia trossejar la carn i amb una bona part s'elaboraven diferents productes que es conservaven en salaó, s'assecaven o es confitaven, aquest mètode no és altre que fregir a baixa temperatura costella, llonganissa o llom de porc en oli, conservant la carn amb el mateix en gerres de fang.

Era durant l'època de la sega en què se solien acabar aquestes reserves, ja que és habitual portar-se el menjar a el camp era important que suportés la calor sense fer-se malbé.
Com veureu la "cultura de l'tapper" fa moooolts anys que existeix.

Feta aquesta petita introducció sobre el confitat us detallo com fer aquest fantàstic arròs que guanya moltíssim gràcies a aquesta aportació de costella confitada, que podeu adquirir, com jo, en Gourmet rural

Ingredients per a 4 persones:
400 gr. d'arròs bomba
½ pastanaga
½ pebrot vermell
1 pebrot verd italià
1 ceba
1 tomàquet petit
2 alls, julivert
1 pam de llonganissa
3 costelles de porc
1 tros de cansalada
bolets variats en conserva
brou de verdures
4-6 costelles de porc confitades amb el seu oli
sal, pebre

Posar l'oli d'el confitat a la paella i es va fregint la llonganissa, la costella de porc i la cansalada tot tallat a trossos petits. Reservar.

 Tritureu totes les verdures amb la resta de l'oli i abocar-les a la paella, deixar-les sofregir uns 15-20 minuts, afegirem la carn reservada, els bolets trossejades i escorreguts del seu suc i l'arròs, deixarem que es sofregeixi tot junt un parell de minuts .

Afegim el brou calent, l'all i el julivert picat, sal i deixar a foc fort uns 10 minuts i després altres 8-10 a foc mitjà-baix. Rectifiquem de sal i pebre.

Separem la carn de l'os de la costella confitada i la repartim sobre de l'arròs deixant-ho tot uns minuts perquè es temperi.
Deixar reposar tapat amb un drap uns 5 minuts.

NOTA: El confitat com porta l'oli perquè es conservi la carn és molt saborós per això és ideal cuinar amb ell les carns, l'arròs guanya molt en sabor.
** La costella confitada és de Gourmet rural per a la meva immillorable.

Celíacs. Assegureu bé que tots els ingredients siguin sense gluten.


https://blogdecuina.blogspot.com