Receptes de cuina de la Dolorss Mateu

Tinc el rebost ben assortida de mongetes, mongetes o faves comprades a Llanes, però ... abans de començar a cuinar amb aquestes vaig preferir donar sortida a unes de l'hivern anterior perquè no es tiressin a perdre, eren aquests mongetes tan grans si els comparats amb les "mongetes de l'ganxet" que són tan petites.
Així que, a posar-les en remull el dia abans !!

Ingredients per a 5-6 persones:
500 gr. de mongetes remullades de vigília
1 ceba picada
un tros de cansalada a dauets
3 xoriços vermells a rodanxes
2 botifarres a rodanxes
1 cullerada de tomàquet fregit
llorer, sal, pebre
julivert picat
oli d'oliva verge extra

A l'olla ràpida posar les mongetes amb aigua freda, bullir, fer llavors una mica d'aigua freda per aturar-la, fer aquesta operació dues vegades més. Tancar l'olla i coure uns 15 minuts. Salar. Escórrer les mongetes i guardar el brou.

Mentrestant, en una cassola amb oli calent posar la ceba, la cansalada, el xoriço vermell i el llorer i cuinar uns 8-10 minuts, afegir el tomàquet fregit i donar unes voltes.

Afegir les mongetes, una culleradeta de pebre vermell dolç i brou de la cocció que les cobreixi, coure uns 15 minuts, salpebrar, afegir la botifarra i coure tapat uns 5 minuts.
Escampar-julivert picat.
Deixar reposar el guisat.

NOTA: El fet d'afegir aigua freda a les mongetes, que es coneix com a "espantar" és perquè no perdin la pell, al menys això és el que em van ensenyar.
** Cada olla és diferent, així que el temps és orientatiu.
** Si ens sobra guisat, a congelador per a una altra ocasió.

Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.


https://blogdecuina.blogspot.com