Receptes de cuina de la Dolorss Mateu

Moltes vegades us explico com han sorgit les receptes que després us comento i explico, i és que tant puc idear-a partir de tenir la nevera-rebost ple com tenir-la amb teranyines.

El dolent d'estar entre dues cases és que no recordo mai el que tinc en els rebosts i encara faig llista i de vegades penso en el típic -per si de cas-, resulta que porto més coses de les que necessito o bé que repeteixo les que ja tinc.
Aquesta vegada em vaig voler fiar de les meves reserves i per sort eren les suficients per a menjar tres dies (a part de les verdures i fruites que jo em porto)

Amb uns trossos de llom tallat en llibrets, bacó, ceba caramel·litzada i una mica de brou que tenia al congelador vaig fer aquest plat que vaig completar amb fruits secs que tenia al rebost.
No cal dir que aquesta elaboració l'he repetit un parell de vegades més abans d'explicar-vos la recepta.

Ingredients per a 2 persones:
2- 4 llibrets de llom
2 talls fins de cansalada
100 cc. de brou
1 ceba gran caramel·litzada (aquí)
Nous, pinyons, ametlles crues
Sal, pebre negre,
sèsam negre
Oli d'oliva verge extra

Treure les parts dures que pogués tenir la cansalada i tallar-la a dauets.
Picar grollerament en un morter la meitat de la fruita seca, la resta es guarden per a la salsa.

Aplanar els filets de llibre, perquè quedi més finit i gran, omplir amb la cansalada i els fruits picats, tanquem el llibret, premem bé les vores perquè no es surti el farciment. Salpebrar.

En una paella amb una mica d'oli fregir a foc fort el llom farcit, un minut per costat, afegir la fruita seca reservats, remoure, afegir el brou i la ceba caramel·litzada, deixar a foc mitjà-baix uns 5 minuts.
Espolvoreara amb sèsam negre.

NOTA: Depèn de la mida de llom es poden posar un o dos per persona, el mateix amb la cansalada.
** Per aplanar els filets jo sòl utilitzar la mà de l'morter i sense colpejar li vaig donant forma més gran, també es pot fer amb un ganivet ample lloc de costat.
** Es pot posar un escuradents a la carn per evitar que surti el farciment, jo no ho poso gairebé mai, si es va amb compte no surt.
** Com el filet és finit no cal fregir massa, el just perquè agafi color daurat.
** El brou emprat és mixt però serveix igual de verdures o de carn.
** Si no teniu ceba caramel·litzada feta, un cop elaborada es pot fer el guisat a la mateixa paella i no s'empren tants estris.
** Us aconsello tenir sempre al congelador, ja que en només 15 minuts tenim un plat de luxe a la taula.
Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.


https://blogdecuina.blogspot.com